AVAZOV INTERVJU

Mijatović: Ovo su počasni krugovi Milorada Dodika, on je sopstvenu djecu doveo u problem

Ovo je ministru Mijatoviću prvi intervju za jedan medij nakon tragedije koja je pogodila njegovu porodicu prije mjesec dana

Vojin Mijatović. Avaz TV

26.6.2024

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a gostovao je u novom "Avazovom" intervjuu. 

Ovo je ministru Mijatoviću prvi intervju za jedan medij nakon tragedije koja je pogodila njegovu porodicu prije mjesec dana, kada je u Beogradu ubijen njegov mlađi brat Đorđe. 

U ovom tekstu, u direktnom prijenosu pratite najzanimljivije izjave iz intervjua. 

2' - Život ide dalje. Trebali bismo svi da pokušamo da pravimo malo bolje društvo, da imamo bolju svakodnevnicu. Iskreno se nadam da će moj brat biti posljednja žrtva. 

4' - Krivični zakon i u Srbiji i u BiH propisuje kaznu do 10 godina zatvora za ovakvo djelo. Nažalost, ova priča kada su u školama dobri đaci postali nepopularni a loši popuplarni je sve nešto što nam nosi 21. vijek. 

5' - U bratov grob sam spustio zastavu BiH. Otac nas je odgajao da je BiH naša domovina i to je tako. 

8' - Cilj nam je da sačuvamo radna mjesta. Dižemo transparentnost rada. Ova Vlada će nakon svog mandata ostaviti uspostavljen sistem. 

10' - Boli me uvo, šta je Dodik tri puta dnevno lupio, ne moram na svaku da odgovaram. 

11' - Opozicija prvo treba da se navikne da je opozicija. Fadil Novalić je presuđeni kriminalac zbog zloupotrebe položaja, u najcrnjem periodu je zloupotrijebio sredstva građana. Sud BiH je presudio i on je presuđeni kriminalac u zatvoru. Tačka. 

14' - Mi moramo da radimo u svom punom kapacitetu. 

15' - Minimalna plata 1.000 KM, je najvažnija stavka ove Vlade. 

18' - Plan je da prije neke pauze parlamenta uputimo set fiskalnih zakona. Vidim da skiče ovi iz SDA i DF-a. 

21' - Mejnstrim kod Srba je da ne treba voljeti BiH, a mejnstrim kod Bošnjaka je da samo oni imaju pravo na BiH. Ja sam u Banjoj Luci mogao živjeti pod skutima Milorada Dodika i bilo bi mi super. Ja sam podigao zastavu BiH. 

24' - Dodik duboko vjeruje "ma mi pregazimo Ameriku, šta nas briga". On duboko vjeruje da su nama Rusi prijatelji. Bit će strašno razočarenje, nažalost po građane koji žive u RS. 

27' - Srbi i Bošnjaci su skloni mitomanijama. Ostali su mnogo pametniji na Balkanu, nemaju tih zabluda. 

28' - Ovo su počasni krugovi Milorada Dodika, on je sopstvenu djecu doveo u problem.

29' - Imamo pojavu cirkuzanata u oba entiteta. To je tek loše po ovo društvo. 

32' - Da li je SDP spreman da ima predsjednika nebošnjaka, vidjet ćemo. Ne želim da uništavam SDP. Moramo napraviti žestoku smjenu generacija. 

35' - Ova Vlada će izdržati do kraja mandata. 

Intervju sa Vojinom Mijatovićem možete slušati i na streaming platformama: Spotify, Apple Podcast, Deezer, Google Podcasts, Soundcloud i Patreon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.