ALFA TV

Alfa INFO / Nastavak radova na tunelu Hranjen

Aktivnosti koje se trenutno provode na projektu brze ceste su probijanje tunela Hranjen (51% glavne tunelske cijevi i 51,5% servisne tunelske cijevi),

Alfa TV

Alfa TV

14.8.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Nakon što je IPSA Institut iz Sarajeva izabran za obavljanje poslova nadzora, nastavljeni su radovi na probijanju tunela Hranjen, na trasi brze ceste Sarajevo – Goražde. Prema informaciji Autocesta FBiH, ovaj složeni projekat podrazumijevao je i potrebu provođenja kompletnog procesa eksproprijacije, te ishodovanje svih potrebnih saglasnosti, kao i dozvola od nadležnih institucija i ministarstava, te je posao nadzora, vrijedan 350.961 KM sa uračunatim PDV-om dodijeljen ponuđaču IPSA Institut d.o.o. Sarajevo.

- U Sarajevu je upriličena primopredaja vozila za Gorsku službu spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine, koji je donirala Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA). Svečnooj primopredaji na sarajevskoj Darivi prisustvovali su predsjednik TIKA-e Serkan Kayalar, ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin te brojni volonteri i predstavnici GSS-a.

- Fudbaleri madridskog Reala večeras od 21 sat igraju protiv Atalante u utakmici UEFA Superkupa. Susret pobjednika prošlosezonskog izdanja Lige prvaka i Evropske lige igra se na stadionu Narodovi u Varšavi.

Pogledajte video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.