ALFA TV

Alfa INFO / Vijeće ministara o Planu rasta: Dokument treba poslati pa neka EU odlučuje

Registrovano je i šest smrtnih slučajeva, a uglavnom se radi o nevakcinisanoj djeci

Alfa TV

Alfa TV

29.8.2024

- Danas je održana sjednica Vijeća ministara, na kojoj se govorilo i o Planu rasta.

Ministar komunikacija i prometa BiH, Edin Forto rekao je da bi BiH trebala poslati Plan rasta Evropskoj komisiji, jer su to učinile druge zemlje i pojasnio da trenutno premijeri kantona koji su iz SDA, odbijaju da se usaglasi to pitanje.

- U Federaciji Bosne i Hercegovine prijavljene su hiljade slučajeva pertusisa (veliki kašalj, hripavac) i morbila (ospica). Registrovano je i šest smrtnih slučajeva, a uglavnom se radi o nevakcinisanoj djeci. Morbili razorno utiču na zdravlje djece, ponekad i sa fatalnim posljedicama.

- Nogometaši Zrinjskog večeras će u uzvratnom dvoboju play-offa UEFA Konferencijske lige pokušati nadoknaditi tri gola zaostatka za portugalskom Vitórijom Guimarães, a na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru očekuju se popunjene tribine. Gradski stadion Banjaluka večeras će biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer će FK Borac iz Banjaluke ugostiti prvaka Mađarske, Ferencvaroš. Izabranici Mladena Žižovića su u prvoj utakmici izborili susret bez pogodaka, te će pokušati pred domaćom publikom da dođu do pobjede. Borac bi večeras mogao i ispisati historiju bh. fudbala kao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je ušao u ligašku fazu.

-

Pogledajte video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.