Kruške su omiljeno voće većini ljudi i veoma su zdrave jer prirodno reguliraju nivo šećera u krvi, što ih čini idealnom dijetalnom namirnicom.
Reguliraju probavu
Lignin je vrsta netopljivih prehrambenih vlakana prisutnih u kruškama koji djeluje kao prirodni regulator holesterola u krvi. Uz pozitivan učinak na holesterol, lignin učestvuje i u regulaciji probave.
Preventiva su konstipaciji – olakšavaju prolazak crijevnog sadržaja i peristaltiku crijeva te tako štite od raka debelog crijeva.
Reguliraju šećer u krvi
Topljiva vlakna utiču i na funkciju inzulina te tako prirodno reguliraju nivo šećera u krvi tokom dana.
Čuvaju srce
Kruške su takođe dobar izvor bakra, kalijuma i izuzetno dobar izvor prehrambenih vlakana. Naučne studije pokazuju da topljiva vlakna iz kruške djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih žila.
Čuvaju zdravlje kostiju
Kruške sadrže esencijalne hranljive materije u obliku vitamina A, C i K, kalcijuma, bakra i bora. Kruške takođe sadrže i fitonutrijente koji su gradivni element kostiju, a u koje spadaju flavonoli, hidroksihinoni, antocijani i karetenoidi.