Rižoto za bebe
Sastojci: 100 g riže, 1 mrkva, 1 mali komadić celerovog korijena, 10 dag potpuno čiste teletine ili pilećih prsa, malo sol i malo peršuna.
Priprema:
1. Meso očistite od žilica i masnoća i skuhajte ga, zalivši ga hladnom vodom. Dodajte rižu i na kolutiće narezanu mrkvu. Dodajte i komadić celera. Malo posolite, dolijte 2-3 dl vode i kuhajte sve dok riža ne bude mekana, dosta duže nego što je inače kuhate, oko 30-35 minuta.
2. Kada je riža kuhana, izvadite komadić mesa koji se u riži kuhao, pa ga usitnite na što manje komadiće.
3. Vratite usitnjeno meso u rižoto i dobro promiješajte. Miješanjem usitnite i zaostale veće komadiće mrkve i sasvim omekšali celer.
4. Nasjeckajte peršun nasitno i umiješajte ga u gotov rižoto.
Riža s tikvicama
Sastojci: 1 glavica luka, malo ulja, 1 srednja tikvica, 2 dkg riže, 2 dl pavlake, so.
Priprema:
1. Luk narezan na sitne kockice popržite na malo ulja i dodajte malo vode da se raspadne.
2. Tikvice ogulite, izdubite sredinu i narežite na kockice te dodajte na luk. Zalijte s još malo vode, dodajte so te dinstajte dok nisu napola kuhane.
3. Dodajte rižu i nastavite dinstati dodajući po potrebi vodu sve dok riža ne bude mekana.
4. Na kraju umiješajte pavlaku te prokuhajte minutu - dvije prije posluživanja.
Bombice od riže
Sastojci: 300 g riže, 2 jaja, prezla, so, 200 g mladog sira.
Priprema:
1. Skuhajte rižu u slanu vodu, ocijedite je i ohladite.
2. Dodajte joj posoljena i izmiješana jaja.
3. Smjesa mora biti gusta pa joj možete dodati malo prezle.
4. Iz mase oblikujte kuglice veličine mandarine.
5. Bombice uvaljajte u jaje i prezlu te ih ispržite da poprime zlatnožutu boju.
6. Vadite ih kaškom i redajte na papirnu salvetu.
Sutlijaš
Sastojci: 1/2 l mlijeka, malo maslaca, 2-3 komadića limunove korice, malo šećera, so, 1 šolja riže okruglog zrna.
Priprema:
1. U mlijeko dodati sve osim riže.
2. Kad mlijeko prokuha dodati rižu.
3. Vatru smanjiti na najmanje i kuhati dok riža ne bude mekana.
4. Staviti u tanjire i posuti po želji šećerom, cimetom ili čokoladom.