REPUBLIKA SRPSKA

Čavić: Ministar finansija Zoran Tegeltija mjesečno zarađuje 8.000 KM!

G. D.

17.10.2017

U Narodnoj skupštini RS sve se dešava onako kako se dešavalo i na prethodnoj kada je policija morala da reaguje - poslanici opoziciji ne dozvoljavaju da se usvoji dnevni red, jer im nije dostavljen zapisnik sa prošle sjednice i zato što ne dobijaju odgovore na poslanička pitanja i po dvije godine iako je poslovnički rok 30 dana.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da će opozicija "dotjerati u red visoki dom".

- Ne možete da radite kako hoćete i šta hoćete. Dosta je bilo. Ovako ćemo vas dotjerati u red. Narodnom poslaniku Nadetu Planinčeviću 15 mjeseci Ministarstvo finansija ne odgovara na poslaničko pitanje, a ministar finansija prima 8.000 maraka mjesečno plate, a nema vremena da odgovori na jedno pitanje - istakao je Govedarica.

Dragan Čavić je istakao da je Zoranu Tegeltiji, ministru finansija u Vladi RS, prošle godine na osnovu plate i naknada isplaćeno 95 hiljada maraka. Čavić je ovaj podatak iznio na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS. On je naveo da je na odgovor o mjesečnim primanjima ministra finansija čekao dvije godine, a i kada ga je dobio, u njemu nije bilo konkretnih cifri već samo nabrojani izvori prihoda.

- Ali, ako neće oni, ja ću reći kolika su primanja ministra finansija. Na osnovu plate isplaćeno mu je 45 hiljada maraka, a raznorazne naknade donijele su mu dodatnih 50 hiljada maraka! Dakle, na osnovu toga što je on ministar finansija iz budžeta mu je isplaćeno prošle godine 95 hiljada maraka. To je 8.000 maraka mjesečno – rekao je Čavić.

On je rekao da je Tegeltiji prošle godine isplaćeno 113 prosječnih plata ili 278 prosječnih penzija.

- Tegeltija mjesečno prima više od devet prosječnih plata. Ali zato što je preplaćen, zato neće ni da odgovara i objavljuje takve podatke javno – istakao je lider NDP-a te dodao da je tu riječ "samo o prihodima iz državnih poslova", a da o "privatnim poslovima neće ni da priča".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.