SARAJEVO

Stručnjaci pratili dva operativna zahvata nosa iz operacione sale Poliklinike „Karabeg“

Avaz.ba

19.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Estetska, funkcionalna, rekonstruktivna hirurgija nosa i hirurško (kozmetsko) uljepšavanje nosa tema je simpozija koji je održan u sarajevskom hotelu „Holiday“.

Organizator je Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga Bosne i Hercegovine, a pokrovitelji Grad Sarajevo i Ministarstvo zdravlja Federacije BiH.

Dva funkcionalno-estetska operativna zahvata nosa urađena su u operacionoj sali Poliklinike „Karabeg“, uz videoprijenos do kongresne dvorane, uz kontinuiranu interakciju s timom u operacionoj sali. Putem linka zahvate su pratili i stručnjaci iz susjednih država, ali i svijeta.

Održana su predavanja uglednih stručnjaka iz regiona i Evrope, između ostalog iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije , Crne Gore, Austrije, Švedske...

- Udruženje je organiziralo i besplatno učešće na simpoziju za 35 studenata s većine medicinskih fakulteta u BiH. Uz dobivanje certifikata o prisustvu, studenti su imali priliku na okruglom stolu razmijeniti mišljenja i iskustva, uz moderiranje nekoliko predavača - kazao nam je predsjednik Udruženja, prof. dr. Reuf Karabeg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.