SARAJEVO

Preporuka za predškolske i obrazovne ustanove

U slučaju ponovnog javljanja zemljotresa, djeca se trebaju izvesti na otvoreni prostor ispred vrtića/škole ili u obližnje parkove

Kanton Sarajevo. Arhiv

N. C./ Avaz.ba

26.11.2019

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo oglasilo se povodom dešavanja koja su danas zahvatila BiH. Iz Ministarstva su uputili preporuke za predškolske i obrazovne ustanove KS u slučaju ponavljanja zemljotresa.

- Konsultirali smo Kantonalnu upravu civilne zaštite, koja konstantno prati aktuelnu situaciju i od koje smo dobili preporuku da se, u slučaju ponovnog javljanja zemljotresa, djeca izvedu na otvoreni prostor ispred vrtića/škole ili u obližnje parkove kako bi bili pod nadzorom odgajatelja/nastavnika i uprave ustanove - navedeno je iz Ministarstva. 

Povodom upita iz predškolskih ustanova i škola o postupanju u aktuelnoj situaciji i u slučaju ponavljanja zemljotresa, Ministarstvo je poslalo uputu svim predškolskim i obrazovnim ustanovama u KS.

 - Potrebno je da uprave predškolskih ustanova i škola konstantno prate upute Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite radi poduzimanja neophodnih mjera - poručili su iz Kantonalnog ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.