OBRAZOVANJE

Nakon reakcije SBB-a oglasili se iz Općine Centar: Učenici će dobiti besplatne udžbenike

Za nabavku je Općina izdvojila 51.259,99 KM, saopćeno je

A. O.

30.8.2021

Kupovina udžbenika finansijski je najzahtjevnija. OPĆINA CENTAR

Nakon reakcije Općinskog odbora SBB-a Centar Sarajevo da načelnik ove općine Srđan Mandić ispravi grešku i da nastavi dugogodišnju tradiciju podjele ruksaka, knjiga i školskog pribora učenicima prvog razreda nove školske godine, oglasili su se iz ove općine. 

- U namjeri da roditeljima prvačića finansijski olakša opremanje mališana na početku školske godine, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila sredstva za kupovinu udžbenika za sve prvačiće sa područja ove lokalne zajednice. S obzirom da je, prema procjenama, kupovina udžbenika finansijski najzahtjevnija, ove godine je odlučeno da se za 598 upisanih prvačića obezbijedi 4.317 udžbenika. Za nabavku je Općina izdvojila 51.259,99 KM, saopćeno je iz Općine.

Kako je dalje navedeno, i ove godine su obezbijeđena sredstva za školske užine djece u stanju socijalne potrebe, a za ovu namjenu je planirano 60.000 KM.

Podsjetili su da su u 2021. godini za stipendiranje 704 najuspješnija učenika i studenta ova lokalna zajednica izdvojila 618 hiljada maraka, najviši iznos ikada za ovu namjenu. Na ovaj način, svi koji su ispunjavali kriterije su dobili stipendije i nijedan učenik i student koji je zadovoljio uslove nije ostao bez ovog vida pomoći Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.