JEDNOGLASNA ODLUKA

Usvojen Budžet Grada Sarajeva u visini od 21 milion i 280 hiljada KM

Sredstva namijenjena za javni doček Nove godine će biti usmjerena za djecu iz cijele BiH koja se liječe od najtežih oboljenja, kaže Karić

Benjamina Karić. Facebook

Piše: E. Ma.

29.12.2021

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na današnjoj 10. sjednici usvojilo je jednoglasno budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu.

Visina usvojenog budžeta je 21.280.673 KM, iz čega će se, između ostalog, finansirati projekti: izrade kanalizacionog sistema za potrebe gornje stanice Trebević, obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, uređenja dijela lokalne saobraćajnice Bentbaša – Kozja ćuprija – Lapišnica – M5 (potez Dariva – Kozja ćuprija), revitalizacija Bob staze Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog potoka, Koševskog potoka i Ramića potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje i izgradnja biciklističke staze, kao i drugi projekati u funkciji razvoja grada. 

Gradonačelnica Benjamina Karić iskazala je zadovoljstvo jer je  jednoglasno usvojen najvažniji finansijski dokument - Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu, prvi koji je izglasan u ovom mandatnom periodu.

- Sredstva namijenjena za javni doček Nove godine će biti usmjerena za djecu iz cijele BiH koja se liječe od najtežih oboljenja. Usvojen je i Nacrt Strategije razvoja Grada Sarajeva za period 2021.-2027. godina. Grad će sufinansirati uređenje dječijeg igrališta na Trgu Grada Prato u Novom Gradu. Ovo je još jedan primjer uspješne zajedničke saradnje sa gradskim vijećnicima i drugim nivoima vlasti - napisala je Karić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.