VIJEĆNICA

Prošla je prva godina mandata: Gradonačelnica Karić predstavila rezultate rada

Kroz povjerenje i transparentnost će sigurno proistaći konkretni projekti koji su dio strategije koja će uskoro biti objavljena , navela je ona na današnjoj konferenciji za medije

Piše: N. Ć.

8.4.2022

S konferencije za medije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prije tačno godinu Benjamina Karić izabrana je za gradonačelnicu Sarajeva.

Time je ona postala druga gradonačelnica Sarajeva u historiji, a ujedno i najmlađa na ovoj funkciji. 

Na ovu funkciju došla je na prijedlog SDP-a, a vijećnici Gradskog vijeća izabrali su je jednoglasno.


Snažna saradnja

Na današnjoj konferenciji za medije u Vijećnici, gradonačelnica je predstavila rezultate rad eu protekloj godini.

Istakla je snažnu saradnju Gradske uprave i Gradskog vijeća.

- Jedino dobrom saradnjom i razumjevanjem možemo raditi najbolje za naš grad. Radimo i radit ćemo na stvaranju okruženja i prilika kako bi nam građani vjerovali imali u svakom trenutku imali sve informacije o aktivnostima Gradske uprave - navela je Karić.

Ona je navela da će voditi projekte kako bi osnažili ovaj grad i vratili povjerenje građanja.

- Svoj mandat sam počela potpisivanjem ugovora s Uredom za borbu protiv korupcije. To je bio prvi korak ka transparentnosti Gradske uprave. Kroz povjerenje i transparentnost će sigurno proistaći konkretni projekti koji su dio strategije koja će uskoro biti objavljena - navela je Karić.


Mnogo projekata

Izdvojila je i sastanke s ambasadorima, reviziju poslovanja Gradske uprave, otovrenje Bistričke stanice, pokretanje obnove astronomskog observatorija na Trebeviću, gradnje spomenika Tvrtku I Kotromaniću i gradnje Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi.

- Imamo mnogo projekata. Trudili smo se da ulažemo u infrastrukturne projekte, ali da ne budu zapostavljeni kultura, sport, socijalne ustanove - kazala je, između ostalog, Karić na današnjoj press-konferenciji.

Građanima je obećala da će i u ovoj godini svjedočiti mnogim pozitivnim stvarima koji će prevladati one loše. Između ostalog, navela je da nas očekuje nikada bolji SFF, te da će do kraja godine biti poznata odluka hoće li Sarajevo opet biti domaćin Zimskih olimpijskih igara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.