PREKINUTA SJEDNICA

Okerić za "Avaz": Ne mogu da podnesu naš uspjeh i zato nas opstruiraju

Zastupnici SDA i DF-a usporili su, ali ne i zaustavili mnoge dobre stvari za građane Kantona Sarajevo, kaže predsjedavajući Skupštine

Elvedin Okerić. Skupština KS

Piše: A. Na.

13.4.2022

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo danas je prekinuta jer su klubovi SDA i DF insistirali na tome da materijale za sjednicu dobiju u printanoj formi i na kućnu adresu. Zbog toga ćemo danas u 14 sati održati konferenciju za novinare na kojoj ćemo upoznati javnost i građane Sarajeva o svemu. Također, odmah ćemo zakazati Kolegiji i odrediti novi datum sjednice, kazao je za "Avaz" Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS. 

Na ovaj način, kako ističe, zastupnici iz ove dvije stranke usporili su ali ne i zaustavili mnoge dobre stvari za građane Kantona Sarajevo. 

Veliki troškovi

- Zbog javnih prijetnji SDA i DF-a da će ponovo uložiti apeliacije Ustavnom sudu, kao što su to već i ranije radili preko premijera Fadila Novalića, morali smo povući dnevni red. Ispoštovat ćemo i podijeliti onoliku količinu materijala koju je javnost imala priliku da vidi na mom radnom stolu danas. Troškovi za printanje su oko 2.000 KM. Prema tome od sada ćemo morati svakom zastupniku koji nije u profesionalnom odnosu na kućnu adresu dostavljati materijal, a to košta. Mi znamo da u mjesecu održimo tri zasjedanja. Kada to sagledate ipak se radi o velikom trošku. Apsurd je i to što su svi zastupnici bili složni da im se elektronski sve šalje, sad odjednom oni prave probleme od toga - ističe Okerić.

Dobri trendovi

Dodaje da ovakve scene neće usporiti dobre trendove rada Skupštine KS i Vlade KS. 

- Njih to boli zato i opstruiraju rad. To što rade je kratkog daha. Nastavljamo sa reformama. Sama činjenica da smo prošle godine imali 36 sjednica, to znači tri mjesečno što je nezapamćemo. To je najbolji pokazatelj našeg rada. Razmatrali smo 42 zakona, usvojili 27 a 15 uputili u javnu raspravu. Time smo pokazali odgovornost i našu efikasnost. Nažalost, oni ne mogu da gledaju taj naš uspijeh. Na svaki nač gledaju da nas uspore - istče Okerić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.