MANIFESTACIJE

Grad vezira prošlog mjeseca bio centar svijeta

Održani koncerti, predstave za djecu i odrasle, smotre folklora

„Divanhana“ i „Mustra Orchestra“ oduševili svojim nastupom. Avaz

M.Al.

30.7.2019

Travnik je proteklih 30 dana bio bogatiji za 23 kulturno-sportska događaja. Manifestacija 13. „Travničke večeri“, koju organizira Centar za kulturu općine Travnik, ove godine uspjela je ponuditi širok spektar programa za razne uzraste.

Održani su koncerti, predstave za djecu i odrasle, igrani filmovi, promocije knjiga, izložbe slika, dječiji bal, animacije za djecu, promocije sportskih klubova, događaji elektronske muzike, smotre folklora.

Interesantni dani

- Nastojali smo da našim sugrađanima ponudimo interesantne ljetne dane, te obogatimo sadržaje dešavanja u Travniku. Također smo željeli da djeca dobiju određene sadržaje koji će njihove šetnje po gradu učiniti još zanimljivijim. Ideja da se „Travničke večeri“ produže na mjesec na tri lokacije, Centralni gradski trg, tvrđava Stari grad i prostor Centra za kulturu, te da dobiju internacionalni karakter, potekla je od uposlenika Centra, te je realizirana većinom vlastitim resursima – ističe Taik Ganić, direktor Centra za kulturu.

Najviše posjetilaca okupio je koncert popularnog sarajevskog benda „Divanhana“ na Centralnom gradskom trgu na kojem su kao gosti nastupili članovi travničkog benda „Mustra Orchestra“.

Brojni učesnici

Iz Centra za kulturu zahvalili su svim institucijama, organizacijama i udruženjima koji su učestvovali na manifestaciji. To su Općina, Gradska biblioteka, Zavičajni muzej, CEM, BZK „Preporod“, PS „Maya“, SFF - Operacija kino, Biciklistički klub, Haydn Youth String Orchestra, Asp The Great, Nek Art, Haos animatori, Akademija NK Travnik, Moto klub „Old Town“, KUD „Borac“, Tamburaški orkestar, Apperanza Acoustic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.