KISELJAK

Učenici s nastavnicima svečano obilježili Dan nezavisnosti BiH

Centralni događaj ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana nezavisnosti bila je prezentacija učenika i nastavnika historije

Piše: Z. Karić / Avaz.ba

28.2.2020

Svečanost u OŠ "Kiseljak 2". Z. Karić

Učenici od prvog do devetog razreda Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe sa svojim nastavnicama i nastavnicima raznim aktivnostima obilježili su 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Centralni događaj ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana nezavisnosti, kazao je direktor škole Zijad Bašić, bila je prezentacija na kojoj su o značaju ovog historijskog datuma govorili nastavnik historije Dženan Karalić te učenice devetog i osmog razreda.

- Prvi mart ima značaj u cjelokupnoj historiji BiH. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH su historijska i pravna činjenica koju niko ne smije osporiti, a koju mlade generacije moraju zapamtiti. Trebamo se udružiti i Dan nezavisnosti obilježavati manifestacijama izraza sloge i saglasnosti svih građana o vrijednostima i jačati osjećaj pripadnosti državi, odnosno osjećaj dijeljenja zajedničke sudbine i odgovornosti za nju – rekao je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.