ŠOKANTNO

Presuda poznatom paru zbog misteriozne smrti 18-godišnje manekenke

Džonson i njegova supruga pobjegli iz Malezije i vratili se u SAD

Ivana Smit: Tačno godina od smrti 18-godišnje holandske manekenke. Instagram

Avaz.ba

6.12.2018

Prije tačno godinu smrt 18-godišnje holandske manekenke Ivane Smit potresla je svjetsku javnost. Ivana je pronađena mrtva ispred zgrade u Kuala Lumpuru, u kojoj je provela noć s tajkunom Aleksanderom Džonsonom (Alexander Johnson) i njegovom suprugom Lunom Almaz.

Golo tijelo djevojke pronađeno je oko 15 sati popodne, a istragom je utvrđeno da je smrt nastupila pet sati ranije. Par je priznao da su te noći imali seksualne odnose s manekenkom te da su s njom neko vrijeme bili u vezi. Policiji su kazali da su mislili da je djevojka napustila njihov stan, a istraga je zaključena pretpostavkom da se djevojka bacila s balkona ili poskliznula preko ograde.

Godinu kasnije istraga je ponovo otvorena na insistiranje Ivaninog oca. Utvrđeni su veliki propusti u prvoj istrazi, poput činjenice da je djevojka u stanu Džonsonovih ostavila odjeću, mobitel i torbicu. Oni to navodno nisu primijetili. Obdukcija je pokazala i da je nesretna djevojka imala povrede koje su joj nanesene dok je bila živa, a sumnju na ubistvo baca i činjenica da je ograda preko koje je navodno pala visoka 120 centimetara. Njen otac tvrdi da sigurno nije počinila samoubistvo.

Džonson i njegova supruga pobjegli su iz Malezije i vratili se u SAD, a presuda će im biti izrečena početkom iduće godine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.