MOLDAVIJA

Instagram zvijezda optužena da je nožem izbola majku i izvadila joj srce

Ana je majku Praskoviju izbola kuhinjskim nožem

Ana Leikovic. Instagram

Fu. M.

16.12.2020

Ana Leikovic (21) iz Moldavije, studentica medicine i Instagram zvijezda, optužena je da je ubila svoju majku nakon što su se njih dvije vratile iz Njemačke gdje su radile.

Tužiteljstvo tvrdi da se Ana, nakon što je ubila majku, istuširala, oprala krvavu odjeću i našla se s momkom, pišu novine Komsomolskaya Pravda i donose strašne detalje zločina, prenosi portal "24sata".

Ana je majku Praskoviju izbola kuhinjskim nožem. Navodno se drogirala. Majka joj je angažovala pomoć kako bi je izbavila iz pakla droge, ali kad je to čula, Ana je podivljala. Uzela je kuhinjski nož i izbola majku koja je pala na tlo.

Dok je nesretna žena još bila živa, kćerka ju je počela rezati i izvadila joj je srce. Mediji prenose da je djevojka hladno i bez emocija, slušala je početak rasprave za ubistvo.

Kad su je odvodili iz sudnice, neko od novinara postavio joj je pitanje je li unakazila i ubila majku. Ana je samo kratko odgovorila: "Doviđenja, ha, ha, ha."

Sudnicom se prolomio njezin jezivi smijeh. Policija je objavila da je Ana glavna osumnjičena i da nema drugih osumnjičenika.

Anin ujak Vladimir kaže da je obitelj bila krasna.

- Praskovia je jako voljela svoju kćerku, provodila je s njom jako puno vremena. Policiji su trebala dva sata da mi kažu da je Ana osumnjičena za njezino ubistvo - rekao je ujak Vladimir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.