UDOBNOST

Trikovi kako izbjeći tmurne tonove: Veselim bojama upotpunite vaš dom

Dovoljno je da žutu fotelju ubacite u ćošak ili je pridružite garnituri bijele boje i za tren ćete razbiti monotoniju boja

Uredite dom. Društvene mreže

Z. K.

21.5.2024

Najlakši način da unesete vedrinu u vaš život je da njome ispunite dom, što ćete najbrže postići namještajem u veselim bojama. Tmurni tonovi, koji su uključivali i crnu i sivu, nisu više prvi izbor današnjeg kupca, koji se odlučio da mijenja enterijer.

Ukrasite jastucima

Međutim, to ne znači da se morate lišiti svog namještaja u tim bojama - neki možete izbaciti, a na njegovo mjesto staviti drugi, potpuno suprotnog kolorita i tako potpuno promijenite izgled cijele prostorije.

Dovoljno je da žutu fotelju ubacite u ćošak ili je pridružite garnituri bijele boje i za tren ćete razbiti monotoniju boja očekivanih u nekom prostoru. Žuta je jedna od najpoželjnijih boja za namještaj. Odlično pristaje trosjedima, ormarićima, pa i zidovima. Veoma lijepo se kombinira sa svim nijansama plave, zelene, ljubičaste, a odgovara svakom stilu, od najmodernijeg do starinskog.

Tako, ukoliko dvije fotelje u ovoj boji, retro dizajna, stavite za okrugli stočić minimalističkog dizajna, napravit ćete veselu i upečatljivu mješavinu epoha. Među vodećim “trendi” bojama je i tirkizna, koje nikada nije previše u prostoriji, pa ni kada se nalazi na cijeloj garnituri za sjedenje. Još ako je ukrasite jastucima veselih boja, napravit ćete pun pogodak.

Roze stolice

Trpezarija i kuhinja, ako su spojene, izgledat će nježno i slatko, skoro poput kolača, ako odaberete roze stolice, a kuhinjske elemente u plavoj boji i još jedan od zidova ofarbate njome. Kuhinjskim i kupatilskim elementima savršeno pristaju i rezedo-plava i kivizelena.

Prozirni lavabo

U kupatilu se možete poigrati bojama već od lavaboa umjesto keramičkog, bijelog, uzmite prozirni u boji mora, pored njega stavite ormarić sa vratima uokvirenim narandžastom, dodajte okolo još malo tamnije plave i golubije sive i uživajte u vašem intimnom, potpuno drugačijem od uobičajenog, kutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.