DEKORACIJE

Oživite svoj prostor: Mali trikovi za veliki efekat

Iako su neutralne boje uvijek u trendu, dodatak neke živahne, vedre boje će podići prostor na neki novi nivo

Boje podižu prostor. The Spruce

Dž. R.

25.7.2024

Ukoliko želite osvježiti svoj dom i učiniti ga pozivajućim za goste onda bi ovih par sitnih trikova moglo da donese veliku promjenu. Za početak bitno je da se riješite nepotrebnog nereda. Sve što ne spada u dekoracije treba da ima svoje mjesto. Iako su neutralne boje uvijek u trendu, dodatak neke živahne, vedre boje će podići prostor na neki novi nivo. Bilo da je to pokoji jastuk ili neki detalji, pustite mašti na volju.

Budite smjeli

Ogledala otvaraju svaki prostor, dovoljno je da ih postavite suprotno od izvora svjetlosti i ta reflekcija će znatno utjecati na percepciju prostora. Isti efekat ćete postići isticanjem prirodnog svjetla.

Ukrasite svoj dom maštovitim dekoracijama. Bilo da je to zelena biljka u kupatilu ili neki zanimljivi detalj na stolu u trpezariji, dekorativni predmeti će istaknuti vašu maštovitost i dizajnersko oko. Popunite prazne uglove velikim biljkama. Zelenilo uvijek privlači pažnju i opušta sve oko sebe.

Slobodno eksperimentišite

Dodajte teksturu u prostor. Bilo da je to neki efektni tepih, deka prebačena preko kauča, efektni jastuci, svaki od tih detalja će učiniti atmosferu toplijom i ugodnijom.

Ne plašite se da eksperimentišete. Ukoliko niste skloni dekorisanju možda će vam stvaranje vizije ispočetka biti teže, ali malim koracima doći ćete do savršenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.