SAVJETI

Ovo su najbolje boje za spavaću sobu

Ako ne želite da farbate svoje zidove uvijek možete da unesete boju kroz dekor i dodatke

Spavaća soba. Facebook

Z. K.

1.8.2024

Postoji toliko zabavnih i kreativnih načina da unesete boje u svoju spavaću sobu. Farbanje zidova je, naravno, odličan način da dodate novu boju. Ako ne želite da farbate svoje zidove uvijek možete da unesete boju kroz dekor i dodatke. Na primjer, možete isprobati novu posteljinu u boji koja vam odgovara. Također možete dodati jastučiće ili manje detalje, što je posebno dobar način da promijenite stvari, piše The Spruce.

Zelena i plava za dobrobit i vitalnost

Plava i zelena su sjajne boje za spavaće sobe. Povezane su sa elementom drveta i predstavljaju rast, vitalnost i nove početke. To su također boje koje često vidimo u prirodi i djeluju veoma umirujuće. Blijede pastelne nijanse zelene i plave su posebno umirujuće i opuštajuće.

Ljubičasta za prosperitet

Ljubičasta je sastavljena od hladne, umirujuće plave i vatrene, strastvene crvene. To je čini uravnoteženom bojom. Ljubičasta je također povezana sa područjem Ksun (bogatstvo) na mapi feng šui bagua, povezanom sa prosperitetom i finansijskim obiljem, kao i samopoštovanjem. Pokušajte da dodate umirujuće nijanse lavande u svoju spavaću sobu za veću ravnotežu.

Bijela za jednostavnost

Bijela je često omiljena u enterijeru kuće, posebno na zidovima. Bijela predstavlja čistoću i jednostavnost. Međutim, bijela može biti oštra kada se koristi u velikim količinama, pa je najbolje kombinovati je s drugim mekšim bojama.

Zemljano žuta, smeđa i narandžasta za ravnotežu

Žuta, smeđa i narandžasta su boje koje su povezane sa elementom zemlje u feng šuiju, koji je povezan sa uzemljenjem, stabilnošću i ishranom. To ih čini sjajnim bojama za spavaću sobu, posebno ako se osjećate neutemeljeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.