KORISNO ZNATI

Neugodan miris iz kante za smeće: Ovaj trik će pomoći

Eterična ulja stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže neutralizirati miris otpadaka od hrane i smeća

Potrebne su vam dvije minute. TikTok

Dž. R.

19.8.2024

U toplim, ljetnim danima, kanta za smeće vrlo brzo poprimi neugodan miris zbog bržeg truljenja hrane nego inače.

Dvominutno rješenje

Stručnjakinja za čistoću Sofi (Sophie) na svom je TikToku podijelila dvominutni trik koji će spriječiti neugodne mirise u kuhinji.

Ona je dodala nekoliko kapi ulja eukaliptusa na papirni ubrus. Zatim ga je bacila na dno kante prije nego što je stavila novu vreću za smeće.

Mirisna barijera

Sofi je odabrala svježi miris eukaliptusa, no drugi mirisi poput lavande ili limunske trave mogli bi djelovati jednako dobro. Eterična ulja stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže neutralizirati miris otpadaka od hrane i smeća.

Ako se voćne mušice skupljaju u blizini kante u vašoj kuhinji, miris mente će ih rastjerati, dok ulja čajevca i citrusa mogu pomoći u borbi protiv bakterija.

Mijenjanje vreće za smeće onoliko često koliko je potrebno pomoći će da se neugodan miris svede na minimum tokom cijele godine. Redovno čišćenje vrućom vodom i deterdžentom također je bitno za sprječavanje nakupljanja mrlja i ljepljivih stvari.

@what.sophie.does For a fresh smelling kitchen bin #eucalyptusoil #smellingfresh #freshsmellinghouse #kitchensmellsgood ♬ Make an actual original video for once - Mage Man
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.