NEKRETNINE

Za bivšu kuću Toma Forda u Londonu traže 13,45 miliona funti

Modna ikona dizajnirala je interijer kuće s tri spavaće sobe u elitnom gradskom kvartu Čelsi

Kuća Tom Forda. Instagram

I. B.

4.9.2024

Bivši dom dizajnera Toma Forda u Londonu je na tržištu za 13,45 miliona funti (17,4 miliona dolara).

Kuća sa tri spavaće sobe i tri kupatila je  dragulj u Čelsiju prema agentu za listing Čarlsu Olveru, partneru i šefu prodaje ureda Knight Franka u Čelsiju.

Kuća dizajnera  nudi  privatnost ali je i  puna svijetlosti, i dobar raspored u kući, objasnio je agent za nekretnine.Kuća Tom Forda je izdvojena od ostalih,i ima veliki   spoljni visoki  zid koji štiti kuću od puta .

Kuća Tom Forda. Instagram

Enterijere je dizajnirao po narudžbi gospodin Tom Ford (59), koji je bio kreativni direktor i Guccija i YSL-a pre nego što je pokrenuo sopstveni brend 2006. Dizajnirao  je  elegantne aluminijske zidne obloge  i kombinaciju svjetlih i tamnih boja koje daju prostor modernog stila na četiri sprata. 

Kuća Tom Forda. Instagram

“On je vjerovatno najbolji dizajner na svijetu, i donio je taj visoki nivo luksuza u ovu kuću,” rekao je gospodin Oliver. “Novac za enterijere nije bio limitiran  ...to je trofejni posjed.”

Iako  od prošle godine otkako je gospodin Ford tamo živio, enterijeri su uglavnom ostali netaknuti, navodi se na listi. Mansion Global nije mogao utvrditi kada je dizajner bio u rezidenciji i za koliku sumu novca je platio za nekretninu.

Kuća, koja je sad na prodaji  posljednji put je prodana 2014. za 12 miliona funti, navodi se u zemljišnom registru Velike Britanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.