OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST

Luksuzna dijagnostika na daljinu: Poznata veterinarka koristi holograme za liječenje kućnih ljubimaca

Proto M je uređaj visok 30, širok 12 i dubok 8 inča i omogućava prikaz video snimaka u hologramskom formatu

Olakšano liječenje ljubimaca. Pixabay

Z. K.

16.7.2024

Dr. Sindi Bresler, poznata veterinarka, nedavno je usvojila revolucionarnu tehnologiju kako bi poboljšala dijagnostiku svojih pacijenata. Bresler se nedavno suočila sa brojnim hitnim slučajevima, uključujući pudlicu koju je ujeo krpelj, jazavičara sa iznenadnim bolovima u leđima i labradora koji je progutao kantu pijeska!

Hitni pozivi

Jedan od najhitnijih poziva stigao je od izuzetno uznemirene vlasnice sedmogodišnjeg goldendudla: pas je pretjerano balavio i pokazivao znake labilnosti i preosjetljivosti na buku. Da bi ubrzala dijagnostiku i pomogla pacijentu koji bi izgubio dosta vremena probijajući se kroz saobraćajnu gužvu, Bresler je iskoristila svoj novi uređaj – Proto M, hologramski aparat vrijedan 8.500 dolara.

Proto M je uređaj visok 30, širok 12 i dubok 8 inča i omogućava prikaz video snimaka u hologramskom formatu. Vlasnica goldendudla poslala je video svog psa, a Bresler ga je posmatrala kao hologram što joj je omogućilo da procjeni njegovo ponašanje bolje nego što sa običnim video snimkom.

Stanje pacijenta

- Čim sam vidjela hologram, pretpostavila sam da je pas pojeo neku namirnicu koja ga je ošamutila. Ovo je jasno proizilazilo iz njegovog ponašanja - rekla je Bresler, prenosi NY Post.

Ovaj uređaj omogućava da se sagleda stanje pacijenta, bez dolaska u ambulantu. Uređaj Proto M koristi platformu za transformaciju 2D slike ili videa u 3D prikaz pomoću sjenki i specijalnog ekrana. Video se može prenositi uživo, a za poboljšani efekat, uređaj se koristi sa profesionalnim 3D kamerama i osvjetljenjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.