ISPOVIJEST AUSTRALKE

Živjela je 12 godina u celibatu: ''Mnogi momci nisu mi vjerovali da stvarno živim bez seksa''

Kad bih dečkima rekla da nema ništa od seksa, ostavili bi me. Počela sam se pitati: ''O, Bože, zašto me niko ne čeka? Nisam li dovoljno dobra?''

Živjela godinama u celibatu. Instagram

M. Z.

18.10.2023

Nakon vjerskog iskustva koje je iskusila tokom putovanja u Indiju, gdje je upoznala kršćanku koja ju je ''prosvijetlila'', Džulijet Herera (Juliette Herrera, 37) iz Australije je obećala sama sebi da će se suzdržavati od seksa.


- To se promijenilo kad sam upoznala tu ženu, kršćanku. Molila se za mene i doživjela sam lijepo iskustvo s Bogom. Tako je započelo moje vjersko putovanje. Odlučila sam prestati uzimati droge i piti, suzdržavati se od spolnih odnosa i potpuno promijeniti svoj karakter - ispričala je Džulijet, koja je postala poznata javnosti nakon pojavljivanja u australskoj varijanti reality showa ''Neženja''.

Priznala je da joj mnogi momci nisu vjerovali da živi bez seksa.


- Kad bih dečkima rekla da nema ništa od seksa, ostavili bi me. Počela sam sama sebe pitati: ''O, Bože, zašto me niko ne čeka? Nisam li dovoljno dobra?'' Godine su prolazile, pet godina celibata, osam godina celibata, 10 godina celibata - prisjetila se.

Kako je vrijeme odmicalo, njoj su se pronalazak dečka i vođenje ljubavi ponovo počeli naveliko motati po glavi. Dečka je pronašla, ali se zabrinula hoće li seks nakon 12 godina suzdržavanja biti bolan, piše 24.hr.

- Imala sam osjećaj kao da sam djevica. Konačno imam dečka i aktivna sam, ali trebalo se naviknuti na seks nakon toliko godina. I dalje se osjećam kao djevojka koja je tek počela to raditi. Morala sam tražiti lekcije od prijatelja i gledati sadržaje za odrasle kako bih bila mentalno spremna s nekim biti gola - rekla je.

- Gledala sam prijateljice koje su snimale kako se to radi, pokrete... pa sam i ja tako vježbala na podu - dodala je, a prenosi The Sun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.