RECEPTI

Bounty: Napravite sami popularni slatkiš

Avaz.ba

16.11.2017

Sastojci:

30 g margarina ili maslaca,

2 kašike slatkog vrhnja,

pola bjelanceta,

125 g šećera u prahu,

100 g kokosa,

čokoladni preljev.

Priprema:

1. Istopite margarin/maslac, umiješajte vrhnje i bjelance. Dodajte šećer u prahu i kokos. Dobro izmiksajte i ostavite u frižideru pola sata.

2. Oblikujte 10 malih komada te ih uvaljajte u rastopljenu čokoladu. Stavite u frižider i poslužite još hladne.

3. Čokoladni preljev: Otopite nekoliko rebara čokolade s malo margarina i vrhnja za kuhanje te prelijte preko kolača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.