Ako nemate puno vremena za kuhanje i eksperimentiranje, a htjeli biste pojesti nešto zdravo i ukusno, na pravom ste mjestu za odličnu ideju.
S nekoliko uobičajenih i pristupačnih sastojaka možete napraviti ukusno i oku ugodno jelo.
Rolada od špinata punjena aromatiziranim svježim sirom odličan je i brzinski ručak za ravan trbuh, koji možete ponijeti na posao. Još jedan plus je to što u hladnjaku može stajati i do tri dana, a možete ga jesti i za doručak, uz čašu jogurta.
Rolada od špinata – sastojci:
Za roladu:
200 g zamrznutog špinata
5 jaja
Kašika kiselog vrhnja
1 dl ulja
100 g prosijanog glatkog brašna
Pola praška za pecivo
So po želji
Za nadjev:
250 g krem sira
Ostatak kiselog vrhnja
Češnjak
Čajna kašika maslinova ulja
So, papar, vlasac
Rolada od špinata – priprema
Blanširajte špinat, prohladite ga i sitno nasjeckajte.
Odvojite bjelance od žumanaca. Bjelancima dodajte prstohvat soli pa ih izradite u čvrsti snijeg.
Brašnu dodajte prašak za pecivo. Dodajte žumance, špinat, ulje, so i vrhnje pa dobro promiješajte. U smjesu lagano, kuhačom dodajte snijeg od bjelanaca pa još jednom lagano promiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
Četvrtasti pleh za pećnicu obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu.
Pecite na 180 stepeni 15 do 20 minuta
Dok se biskvit peče, pripremite nadjev. Protisnite češnjak, dodajte mu maslinovo ulje, začine i kiselo vrhnje. Smjesu pomiješajte s krem (ili posnim) sirom.
Kad je biskvit pečen, zarolajte ga u mokru krpu, sve dok se ne ohladi.
Hladni biskvit nadjenite sirom i zarolajte.
Roladu prije posluživanja ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku.
Savjet: Ovako pripremljenoj roladi možete dodati šunku, tunu, losos ili povrće i tako jelo podići na još višu razinu. Rolada od špinata je praktično jelo koje može biti i party hrana, a možete ju pakirati i mališanima za veliki odmor.