IDEALNO ZA ROŠTILJ

Grilovana krilca s čilijem, medom i susamom

Rapsodija okusa kojoj niko ne može odoljeti

Piletina na drugačiji način. Printscreen

E. Ag.

1.5.2023

S pilećim krilcima nikad nema greške, ali ako ih pripremate u ovom sosu, vjerujemo da nećete moći da se zaustavite koliko su dobra.

Sastojci:

- kilogram pilećih krilaca

- tri kašike meda

- sok od manjeg limuna

- tri kašike soja sosa

- tri kašike čili sosa

- dvije kašičice susama

- dvije kašike ulja

- komadić đumbira

- so, biber

Priprema:

Pomiješati soja sos, sok od limuna, med, čili, ulje i rendani đumbir. Krilca oprati i prosušiti, pa natrljati marinadom sa svih strana. Posuti susamom, posoliti i pobiberiti, te peći na roštilju na umjerenoj vatri uz često okretanje dok meso ne dobije lijepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.