Ukusna salata s junetinom prijat će svima, a vrlo lako se pravi.
Sastojci:
500 g junetine
300 g rukole
300 g paradajza
1 crni luk
1 dl crnog vina
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
1 dl soka od pomorandže
1 ljuta papričica
1 lovorov list
Priprema
Junetinu isijecite na trake, a crni luk sitno isjeckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list.
Nastavite da dinstate dok ne meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo.
Pomiješajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu.
U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isječen na komade i sitno isječenu ljutu papričicu.
Sve blago promiješajte i poslužite salatu.