RECEPTI

Salata s junetinom, paradajzom i rukolom

Junetinu isijecite na trake, a crni luk sitno isjeckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list

Ukusno i fino. Printscreen

M. Z.

26.6.2023

Ukusna salata s junetinom prijat će svima, a vrlo lako se pravi.  

Sastojci:

500 g junetine

300 g rukole

300 g paradajza

1 crni luk

1 dl crnog vina

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

1 dl soka od pomorandže

1 ljuta papričica

1 lovorov list

Priprema

Junetinu isijecite na trake, a crni luk sitno isjeckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list.

Nastavite da dinstate dok ne meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo.

Pomiješajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu.

U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isječen na komade i sitno isječenu ljutu papričicu.

Sve blago promiješajte i poslužite salatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.