Na visokim temperaturama želimo nešto što se lako sprema, a baunti kolač je upravo takav.
Sastojci:
250 g kakao keksa
50 g putera
1 konzerva kondenzovanog mlijeka
12 g želatina
120 g vode
300 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanilije
200 g maskarpone sira
50 g kokosa
Za glazuru:
100 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomiješajte želatin s vodom i sjedinite, pa ostavite da nabubri. Keks izblendajte ili koristite mljevenu plazmu. Pomiješajte keks s istopljenim puterom i kondenzovanim mlijekom, pa dobro sjedinite. Dobro utisnite u kalup i stavite u frižider na 15 minuta. Umutite slatku pavlaku i dodajte maskarpone sir, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte kokos, vaniliju i želatin koji ste otopili na pari (ili u mikrovalnoj), pa umutite. Sipajte fil preko keksa i stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila, pa ostavite još 15-20 minuta da se stegne.