Sastojci:
– 500 do 600 grama pilećeg bijelog mesa
– 2 narandže
– 1 mrkva
– 1 tikvica
– 1 zelena salata
– balzamiko sirće
– mješavina začina, po želji
– 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Bijelo meso isjeći na kockice, malo posoliti i umiješati mješavinu začina: morska so, bijeli luk, paprika, crni biber, kurkuma, ruzmarin, muškatni oraščić, žalfija, celer i paprika.
Propržite na jakoj vatri, zalijte sa vrlo malo vode i dinstajte poklopljeno 15 minuta.
Tikvice isijecite na kriške i propržite ih u tavi na vrlo malo maslinovog ulja da ostanu hrskave. Narandže isjeći na komade, svježu mrkvu izrendati na veće komade.
Salatu isjeći na rezance, dodati piletinu, mrkvu, i sve ostale sastojke, pa začiniti balzamiko sirćetom i maslinovim uljem.
Po želji pospite sjemenkama bundeve i poslužite.
Ovaj omjer sastojaka dovoljan je za tri osobe.