Sastojci: 250 g tjestenine, 20 g maslaca, 1 srednja ljutika, 200 ml vrhnja, 100 g mladog špinata, 80 g gorgonzole, 30 g parmezana, naribanog, 30 g oraha, plus za posluživanje so, biber.
Priprema:
1. Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šoljicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.
2. Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.
3. Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.
4. Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.