RECEPTI

Palačinci od tikvica i sira

Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine

Zdravi palačinci. Facebook

Z. K.

17.1.2024

Sastojci: 700 g tikvica, 5 komada mladog luka, 250 g fete, stručak peršuna, 1 kašika mljevene paprike, 130 g brašna, 3 jaja, limun, so, biber, ulje.

Priprema:

1. Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine.

2. Sjeckani luk i fetu izmiješajte pa dodajte sjeckani peršun i mljevenu papriku. Dodajte brašno, so i biber pa izmiješana jaja. Sve promiješajte.

3. Tikvice u krpi dobro iscijedite pa dodajte u smjesu koja će biti grudasta, ali takva treba biti.

4. Vadite kašikom smjesu u tavu s ugrijanim uljem da dobijete male palačinke pa ih spljoštite kašikom.

5. Pržite otprilike po dvije minute sa svake strane. Poslužite s limunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.