Sastojci: 60 dag bundeve (hokkaido), 1,3 l vode, 2 povrtne kocke, 2 kašike oštrog brašna, 10 listića kadulje, 10 dag krem sira, 1 srednja kapula (luk), 25 dag arborio riže, maslinovo ulje, tvrdi sir po izboru.
Priprema:
1. Očišćenu bundevu (tikva) nasjeckajte na kockice i veći dio stavite kuhati u vodu s povrtnim kockama. Kuhajte dok bundeva ne postane mekana, ocijedite, a juhu u kojoj se kuhala sačuvajte za podlijevanje riže.
2. Ostatak bundeve koju niste skuhali pomiješajte s dvije kašike oštrog brašna. Zagrijte maslinovo ulje, popržite par listića kadulje, dodajte bundevu, nakon 2 minute izvadite kadulju, a bundevu pržite dok ne porumeni.
3. Kad je gotova izvadite je na suhi ubrus. Kuhanu bundevu usitnite štapnim mikserom, dodajte krem sir i dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu kremu.
4. U drugoj posudi na maslinovom ulju popržite kapulu, opet dodajte par listića kadulje (koja se jako dobro slaže s bundevom), nakon nekoliko minuta je uklonite i dodajte rižu. Pustite 2-3 minute da se riža poprži, a potom dodajte temeljac od bundeve i lagano dinstajte.
5. Podlijevajte rižu temeljcem dok se ne skuha. Pred sam kraj umiješajte kremu od sira i bundeve, kuhajte još par minuta, maknite s vatre, poklopite i pustite kratko da se rižoto odmori.