Ovo je sjajan način da klasičan omlet učinite malo drugačijim i da napravite zanimljiv obrok. Jelo, kao što mu ime kaže, potječe iz Španije, gdje se decenijama priprema na isti način. Zapravo, uvijek je ista osnova od jaja, krompira i luka, a ostale sastojke, naročito začine, možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci: 3 jaja, so po potrebi, 1/4 kašičice kurkume, 3 kašike mlijeka, 3 kašike ulja, 1 mali tanko isječen krompir, 1/3 šolje sitno sjeckanog luka, 1/4 šolje sjeckanog paradajza, korijander, 1-2 zelene čili paprike, 1 kašičica čili praha
Priprema:
1. Umutite jaja sa solju, kurkumom i mlijekom. Zagrijte ulje u tavi i tanko izrezan krompir pržite dok ne postane hrskav.
2. Dodajte luk, paradajz, zeleni čili i korijander. Ispržite dok ne ispari tečnost, zatim dodajte umućena jaja i sve dobro promiješajte.
3. Pokrijte i pecite dok ne bude gotovo s jedne strane. Preokrenite pomoću tanjira i vratite na tavu da se peče s druge strane.