RECEPTI

Punjeni šampinjoni

Gljive očistite papirnom salvetom i uklonite stabljike pa ih nasjeckajte

Šampinjoni. Facebook

Z. K.

27.2.2024

Sastojci: 12 cijelih šampinjona, 2 čehna bijelog luka, 150 g krem sira, 3 kašike sitno ribanog parmezana, so, biber, ulje.

Priprema:

1. Gljive očistite papirnom salvetom i uklonite stabljike pa ih nasjeckajte. Zagrijte ulje, dodajte bijeli luk i sjeckane stabljike gljiva.

2. Ohladite pa umiješajte krem sir, dio parmezana, so i biber. Pomoću kašičice napunite gljive i pospite ih ostatkom parmezana.

3. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni ili dok gljive ne omekšaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.