Slatka, ljuta, hrskava i sočna, uz malu pomoć začina pileća krilca iz pećnice mogu imati okus roštilja.
Sastojci: 24 pileća krilca ili bataka (ili kombinacija), 70 g brašna, 2 kašike praška za pecivo, 1 kašičica čilija u prahu, 1 kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica luka u prahu, 120 ml BBQ umaka, 2 kašike meda.
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, čili u prahu, bijeli luk u prahu i luk u prahu.
2. Pomiješajte BBQ umak i med. Stavite sa strane.
3. Piletinu posolite i pobiberite. Svaki komad piletine umočite u začinjeno brašno.
4. Stavite krilca na nauljeni lim za pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
5. Okrenite krilca i pecite još 10 minuta ili dok ne budu pečena. Krilca obilno premažite umakom za roštilj. Pecite ih još oko 5 minuta.