Sastojci: 16 listova tijesta za lazanje, so, 2 kašike ulja, 700 g hokaido tikve, 2 kašike maslaca, 100 ml povrtnog temeljca, 50 ml bijelog vina, biber, prstohvat čilija, muškatni oraščić, 100 g kozjeg sira, 75 g lješnjaka, 1 grančica kadulje.
Priprema:
1. Listove za lazanje skuhti u kipućoj slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadite te jednu pored druge poslažite na pladanj.
2. Popržite tikvu na maslacu. Zatim ulijte temeljac i vino te začinite solju, biberom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavite da krčka oko 8 minuta. Razmrvite sir.
3. Poslažite slojevito na četiri vatrostalna tanjira listove lazanje, tikvu, lješnik i sir dvaput jedno za drugim. Završite s listom tijesta za lazanje i kaduljom.
4. Peći oko 15 minuta na 150 stepeni.