IDEALNO ZA DORUČAK

Baget sa bijelim lukom

Potrebno samo par sastojaka

Brza ideja. Pixabay

Dž. R.

1.5.2024

Ukoliko ste u potrebi za nekim brzim rješenjem za trpezu ili želite osvježiti svakodevnicu, onda je ova verzija bageta idealna za tu priliku. 

Sastojci: 1 baget, 100 ml maslinovog ulja, 1 čehno bijelog luka, 150 g krem sira, 1 kašičica sušenog origana, soli, 50 g naribanog parmezana ili sličnog tvrdog sira.

Priprema:

1. Upalite rernu da se grije na 220 stepeni s upaljenim samo gornjim grijačem.

2. Baget narežite na šnite debljine 1,5 do 2 centimetra.

3. Bijeli luk jako sitno nasjeckajte pa zagrijte na maslinovom ulju samo da malo pusti miris, nikako da dobije boju ili izgori.

4. Pomiješajte ulje u kojem je bijeli luk s krem sirom, sušenim origanom, soli i naribanim parmezanom ili sličnim tvrdim sirom.

5. Svaku šnitu bageta s gornje strane premažite gore dobivenom smjesom i slažite jednu do druge na lim za pečenje obloženim masnim papirom.

6. Pecite u zagrijanoj rerni oko 3 minute, pazite da ne zagore. Poslužite još vruće uz hladne mesne nareske, ukiseljeno povrće ili riblje namaze.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.