Ukoliko ste u potrebi za nekim brzim rješenjem za trpezu ili želite osvježiti svakodevnicu, onda je ova verzija bageta idealna za tu priliku.
Sastojci: 1 baget, 100 ml maslinovog ulja, 1 čehno bijelog luka, 150 g krem sira, 1 kašičica sušenog origana, soli, 50 g naribanog parmezana ili sličnog tvrdog sira.
Priprema:
1. Upalite rernu da se grije na 220 stepeni s upaljenim samo gornjim grijačem.
2. Baget narežite na šnite debljine 1,5 do 2 centimetra.
3. Bijeli luk jako sitno nasjeckajte pa zagrijte na maslinovom ulju samo da malo pusti miris, nikako da dobije boju ili izgori.
4. Pomiješajte ulje u kojem je bijeli luk s krem sirom, sušenim origanom, soli i naribanim parmezanom ili sličnim tvrdim sirom.
5. Svaku šnitu bageta s gornje strane premažite gore dobivenom smjesom i slažite jednu do druge na lim za pečenje obloženim masnim papirom.
6. Pecite u zagrijanoj rerni oko 3 minute, pazite da ne zagore. Poslužite još vruće uz hladne mesne nareske, ukiseljeno povrće ili riblje namaze.