Sastojci: 600 g pire krompira, 2 kašičice nasjeckanog peršuna, 1 kašičica soli, četvrtina kašičice bibera, 1 jaje, 60 g oštrog brašna. Za paniranje: 120 g glatkog brašna, 1 jaje, 180 g krušnih mrvica i ulje za prženje
Priprema:
1. Pripremite smjesu za krokete, u velikoj zdjeli pomiješajte pire krompir, peršun, so i biber. Dodajte jaje i brašno te umijesite tijesto.
2. Zatim pripremite sastojke za paniranje. U plitku zdjelu stavite brašno, u drugu razbijte jaje i umutite s 1 kašikom vode, a u treću stavite krušne mrvice.
3. Smjesu od krumpira oblikujte u valjčiće, uvaljajte ih u brašno i otresite višak. Umočite valjčiće u razmućena jaja, pa ih urolajte u krušne mrvice.
4. Zagrijte ulje te pržite krokete sa svih strana do zlatno smeđe boje, otprilike 2 minute po strani.