Sastojci: 500 g tjestenine, 250 ml kiselog vrhnja, 1 vrećica majoneze, 500 g brokule, 200 g polutvrdog sira, so, biber, malo muškatnog oraščića.
Priprema:
1. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, ali neka ostane tvrda i žilava, jer ćete je poslije još zapeći.
2. U drugom loncu stavite vodu da prokuha, ubacite u nju cvjetove brokule pa kuhajte 3-4 minute. Svakako pazite da brokula ostane hrskava, tj. da se ne prekuha.
3. Pomiješajte vrhnje s majonezom te dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića. Procijedite tjesteninu i prelijte je bijelim umakom.
4. U posudu za pečenje stavite tjesteninu s umakom, u to umiješajte cvjetove brokule te na vrh stavite naribani sir. Ako je smjesa suha, dodajte još vrhnja i majoneze.
5. Sve skupa zapecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Poslužite toplo i po želji pospite sirom.