Sastojci: 1 glavica crnog luka, 1 mješavina povrća za đuveč ili sataraš , 1 pakovanje kobasice u vakuumu, oko 350 grama, 1 kašika suhih začina, 300 – 500 ml soka od paradajza, 2 čaše ili šolje riže, so, biber, peršunov list i 50 – 100 ml ulja.
Priprema:
1. Isjeckati crni luk, dodati suhe začine, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta. Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propržiti luk nekoliko minuta.
2. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i naliti vode da ogrezne. Dok povrće provri, isjeckati kobasicu i oprati rižu. Kada povrće provri, dodati i kobasicu i kuhati nekih 15 minuta.
3. Zatim dodajemo rižu i paradajz sok. Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.
4. Kada provri, promiješajte, vidite odnos vode i riže. Vode treba da je tri puta više. Na umjerenoj vatri kuhajte dok višak vode ne ispari.
5. Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list. Još malo promiješajte i kada je riža mekana, jelo je gotovo, jer su povrće i kobasica već poluskuhani.