RECEPT

Krompir s gljivama idealan ručak

Krompir oguliti i isjeći na kolutove

Ručak za svaki dan. Facebook

Z. K.

5.8.2024

Sastojci: 1 kg krompira, 250 g šampinjona, 200 ml neutralne pavlake, 3 jaja, 1 kašičica biljnog začina, ulje.

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kolutove. Posuti malo uljem i začiniti začinom. Dobro rukama promiješati.

2. U pekač složiti polovinu pripremljenog krompira, a preko krompira šampinjone isječene na listiće. Preko šampinjona složiti preostali krompir.

3. Sjediniti neutralnu pavlaku i jaja, pa začiniti biljnim začinom. Sipati preko krompira i staviti u zagrijanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko 40 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.