RECEPT

Tjestenina s tunjevinom i povrćem savršen ljetni ručak

Luk sitno isjeckajte pa popržite na maslinovom ulju

Ljetni ručak. Facebook

Z. K.

25.8.2024

Sastojci: 500 g tjestenine, 200 ml paradajza iz tetrapaka, 2 konzerve tunjevine, 2 mrkve, 1 tikvica, 1 glavica luka, 1 čehno bijelog luka, bosiljak, ulje, so, biber.

Priprema:

1. Luk sitno isjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.

2. Dodajte rendanu mrkvu i tikvicu pa dinstajte dok ne omekšaju.

3. Umiješajte sitno sjeckani bijeli luk i kratko popržite.

4. Dodajte paradajz iz tetrapaka, tunjevinu, bosiljak i kratko kuhajte.

5. Tjesteninu skuhajte prema uputama, ocijedite i pomiješajte sa sosom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.