FILM I TV

“Igra prijestolja”: Osma sezona stiže tek 2019. godine

Avaz.ba

12.12.2017

Tužna vijest za vjerne obožavatelje megapopularne serije “Igra prijestolja”-osma i posljednja sezona stiže tek 2019. godine.

Sofi Tarner (Turner), glumica koja u seriji igra ulogu Sanse Stark potvrdila je da sljedeće godine nećemo gledati spletke u Vesterosu, već tek u novembru 2019. godine. 

Posljednja sezona imat će svega sedam epizoda, za razliku od prvih šest koje su imale po 10 epizoda. Međutim, epizode osme sezone trajat će znatno duže, u prosjeku po 80-90 minuta.

Produkcija osme sezone počela je u oktobru, a već ranije su tvorci serije Dejvid Beniof (Davida Benioff) i Den Vajs (D. B. Weiss) za Entertainment Weekly najavili da namjeravaju na posljednjoj sezoni raditi godinu i po. 

Snimanje će trajati do kraja ljeta, nakon čega slijedi postprodukcija, stoga je nemoguće da sezona bude pripremljena do kraja 2018. godine.

“Igra prijestolja” je trenutno najpopularnija HBO serija do sada snimljena, a osvojila je Zlatni globus i 38 Emi nagrada, čime je postala najjnagrađivanija serija u historiji ove nagrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.