BIO GOST SFF-A

"Avazov" vremeplov: Evo šta je holivudski glumac Nik Nolti poručio za naš medij 2006. godine

Nlti je te godine u Sarajevo doputovao avionom na redovnoj liniji iz Beča

Nik Nolti. AP

H. J. I.

11.5.2023

Jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca Nik Nolti (Nick Nolte) bio je gost SFF-a 2006. godine. 

U nastavku pročitajte šta je rekao tada za naš medij. 

Nik Nolti (Nick Nolte), jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, istinski se raduje dolasku u bh. prijestonicu. Kazao nam je to sinoć u ekskluzivnom razgovoru, odmah po dolasku na Sarajevski aerodrom.

Nolti, jedan od najvećih gostiju ovogodišnjeg SFF-a, sinoć se u otvorenom kinu „Metalac“ publici predstavio filmom „Miroljubivi ratnik“ reditelja Viktora Salve (Victor Salva), u kojem tumači jednu od glavnih uloga. Na početku razgovora za „Dnevni avaz“ Nolti priznaje da malo zna o Sarajevu i njegovom festivalu. No, kaže, sigurno zna da se u ovom dijelu Evrope prave dobri filmovi.

- Imao sam priliku čuti da ljudi u ovom dijelu Evrope itekako znaju šta je dobar film i, što je još bitnije, znaju i napraviti dobar film. Drago mi je što mi se pružila prilika da dođem i vidim to malo čudo od festivala i kinematografije te što mogu dati doprinos prijatnoj atmosferi koja, koliko vidim, ovdje vlada - kazao nam je Nolti.

Kako smo izvještavali 2006. godine o dolasku Nika Noltija u Sarajevo. Avaz

Iako, istakao je, imena ne pamti najbolje, gledajući listu gostiju SFF-a primijetio je da su mu poznata neka od rediteljskih imena iz našeg regiona. Svakako, među tim imenima prepoznao je Danisa Tanovića i Jasmilu Žbanić, dodavši da mu impresivno zvuči poređenje njihovih godina i uspjeha koji su postigli.

- Film „Miroljubivi ratnik“ jedan je od projekata u koje sam ušao srcem. Ukratko, to je film koji se bavi ljudskim duhom i jednom od najvećih vrijednosti današnjice, mirom - kazao je Nolti, koji nam je otkrio kako će nastojati da se u Sarajevu zadrži što duže.

Doputovao bez pompe

Premda je malo neobično da holivudska zvijezda poput Noltija putuje redovnim letovima, on je preksinoć na Sarajevski aerodrom, na opće oduševljenje putnika, doputovao avionom na redovnoj liniji iz Beča. Novac sigurno nije razlog tome.

- Jednostavno, ne želim se praviti drugačijim od drugih. Zanimljivije mi je na ovaj način putovati - prokomentirao je Nolti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.