SASVIM ISKRENO

Zvijezda serije "Zlatni kavez" Afra Saračoglu: Rijetko kupujem stvari poput odjeće, uglavnom ulažem u samorazvoj

Uz glumu sam počela osjećati više empatije i bolje razumjeti ljude

Afra Saračoglu. Instagram

26.1.2024

Talentirana turska glumica Afra Saračoglu (27) oduševljava gledaoce u seriji "Zlatni kavez" koja se emitira na Novoj BH.

Nakon serije „Fazilet i njene kćeri“, nastavlja podizati prašinu, kako talentom, tako i ljepotom. Afra Saračoglu, koja je u svojoj karijeri ostvarila više uspješnih projekata, iskreno je progovorila o svojoj karijeri.

Čarobna strana

Za početak, recite nam više o sebi. Kakvi ste, šta volite…?

- Odvažna sam, zabavna i luckasta. Većinu toga mogu okrenuti na šalu. Humanistica sam, perfekcionistica, vrlo sam detaljna. Bavljenje detaljima katkad me umara. Rijetko kupujem stvari poput odjeće. Uglavnom ulažem u samorazvoj. Vrijeme provodim baveći se stvarima koje imaju veze s granama umjetnosti paralelnima s mojim zanimanjem. Emocionalno gledano, prije sam bila zatvorenija. Uz glumu sam počela osjećati više empatije i bolje razumjeti ljude. Počela sam više voljeti ljude, životinje, stabla i boje.

U poslu Vam ide odlično, trenutno ste angažirani u popularnoj seriji „Zlatni kavez“, ali kako stojite s hobijima u privatnom životu?

- Zbog svog posla volim puno čitati i putovati. Iako trenutno zbog količine posla, nažalost, ne mogu odvojiti vremena za putovanja, obožavam upoznavati nove ljude i slušati njihove priče. To me hrani kad likovima dajem dušu. Za mene je to čarobna strana ovog posla. Gluma je zahtjevan posao. Osim pred kamerama, i iza njih se na ulici često susrećete s fanovima.

Imate li moto koji Vas vodi kroz takav život?

- Najvažnije je nikada ne odustati. Moj je cilj ići dalje na ovom putu u koji vjerujem. Trajati.


Sve je počelo kad je Vaša majka, dok ste u Eskišehiru studirala komparativnu književnost, na Instagramu vidjela da Ozdžan Deniz traži glumicu... Jesi li kad požalili zbog te svoje odluke?

- Ma kakvi... Jako sam sretna. Nikada ne bih mogla raditi neki drugi posao. Odjednom si snimala dva filma. Jedan dan jedan set, drugi dan drugi set. Nije li ti bilo teško prelaziti iz jedne uloge u drugu? Radila sam s dva različitim glumačkim trenerima. Dobro sam se pripremila. No, fizički sam se umorila. Rođena sam 1997. godine. Imam staru dušu. Zrela sam, možda zbog svega što sam doživjela u prošlosti, pa mi i to pomaže. Vrlo sam smirena osoba. Umjesto da s prijateljima idem u noćne klubove, vrijeme volim provoditi u mirnim lokalima u kojima se čujemo.

U kakvom smo Vas trenutku u životu zatekli, čime se trenutačno bavite?

- Zatekli ste me u najzauzetijem trenutku! Snimamo seriju „Zlatni kavez“ koja se trenutno emitira u i izvan Turske. Napravila sam šarenu, energičnu kolekciju "Afra Saračoglu", koja nas svojim modelima u punom smislu podsjeća na ljeto. Uz to i dalje snimam različite reklame. U vremenu koje mi preostaje čitam, gledam serije i provodim vrijeme sa svojim psima i porodicom.

Kakav Vam je osjećaj na setu snimanja serije?

- Scene odrađujem s velikim užitkom, jako mi se sviđa iskrenost i prirodnost likova.

Šta Vam najviše nedostaje iz djetinjstva?

- Igranje s prijateljima iz susjedstva dokasno na ulici.

Slobodno izražavanje

Kad su osnovne potrebe kao što su uspjeh, novac, ljubav i zdravlje zadovoljene, šta je najveća želja Vašeg srca?

- Ja uglavnom ulažem u samorazvoj. Vrijeme trošim na ono što ima veze s umjetničkim granama koje su paralelne s mojim poslom. Naravno da je zdravlje najvažnije. U prethodnom smo periodu svi to još bolje shvatili.

U situacijama u kojima morate raditi nešto što baš i ne želite, pronalazite li u sebi snagu da svoje pravo na slobodu branite do kraja? Ili vam je važnije da "ne stvarate probleme" i "čuvate mir"?

- Omiljena osobina mi je slobodno izražavanje s kim god komuniciramo. Borim se do kraja. To, naravno, ne znači da stvaram probleme. Obvezno čuvam mir dok govorim ono što želim reći.

Ne želim ovisiti o drugima

Što je najdragocjenija "životna lekcija" koju ste dosad dobili?

- Uvijek sam sanjala o tome da ponosno stojim na svojim nogama i ni o kome ne ovisim. Znala sam da moram puno raditi da bih to postigla. Svaki dan radim na tome da budem uspješna.

Život izvan Istanbula

Šta činite da biste predahnuli i približili se prirodi?

- Namjerno sam odabrala živjeti izvan grada. Moj se dom nalazi malo izvan Istanbula. To je zeleno mjesto udaljeno od buke i haosa grada. Posebno volim šetati po šumi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.