KONTROVERZNO SUĐENJE

Prvo oglašavanje Aleka Boldvina nakon oslobađajuće presude

Glumcu dirljivom objavom podršku pružila i kćerka koju ima s Kim Bejsinđer

Alek Boldvin na suđenju. Instagram

I. B.

13.7.2024

Suđenje Aleku Boldvinu (Alec Baldwin) za ubistvo iz nehata prekinuto je danas i glumac je oslobođen svih optužbi.

On se sada oglasio na Instagramu i zahvalio se svima koji mu pružaju podršku

- Postoji tako mnogo ljudi koji su me podržali i kojima treba da se zahvalim. Za sve vas, nikada nećete znati koliko cijenim vašu ljubaznost prema mojoj porodici - napisao je Boldvin.

Njemu je javnu podršku pružila i njegova najstarija kćerka Ajrlend koju je dobio u braku sa glumicom Kim Besindžer (Kim Bejsinger)

Alek Boldvin na suđenju. Instagram

Podsjećamo, Aleku se sudilo za ubistvo iz nehata zbog incidenta sa snimanja filma „Rđa“, kada je na setu 21. oktobra 2021. godine slučajno usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu.

Glumčevi advokati su tvrdili da su policija i tužioci sakrili dokaze koji su mogli da idu u njegovu korist. Ključno pitanje slučaja bilo je kako je bojeva municija završila na setu, a Boldvinovi advokati su doveli u pitanje istragu i ukazali na greške koje su napravile državne vlasti koje su obrađivale mjesto zločina.

Nakon što je oružarka na setu Hana Gutjerez-Rid u martu osuđena na 18 mjeseci zatvora za ubistvo iz nehata, bojeva municija je predata policiji. Dokazano je da je bojeva municija na set stigla od dobavljača rekvizita, a ne od oružarke, ali te dokaze tužilaštvo nije pokazalo odbrani.

Ovo je dovelo do oslobađajuće presude za glumca i protiv njega ne može ponovo biti podignuta optužnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.