NATJERALA JE MAJKA

Bruk Šilds otkrila potresne detalje iz života: S 10 godina sam morala pozirati za "Playboy"

Iako je glumica priznala da je posao njene majke bio da je štiti kao dijete, rekla je da nije bila ljuta na nju zbog odluka koje je donosila u prošlos

Imala samo 11 godina kada je glumila prostitutku u filmu "Pretty Baby". Instagram

E. Ag.

14.7.2024


Bruk Šilds (Brooke Shields) je u svijetu glume još od ranog djetinjstva, a glumom je počela da se baviti na poticaj majke.

Međutim, glumica je nedavno progovorila o tome da njena pojavljivanja nisu bila rezervirana samo za filmove i serije. Ispričala je da ju je majka, Teri Šilds, natjerala da sa samo 10 godina pozira za „Playboy“.

Napisala knjigu

Nakon smrti majke, Šilds se osvrnula na njihov odnos u knjizi pod naslovom "There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me". Šilds je otvoreno govorila o svojoj majci, a u intervjuu za The Times prošle godine priznala je da je i u knjizi neke stvari zadržala za sebe.

U knjizi je o svom pojavljivanju u Playboyu napisala: "Bilo mi je previše da to priznam, zaista. Pisanje o tome bi me slomilo. Štitila sam nju".

Iako je glumica priznala da je posao njene majke bio da je štiti kao dijete, rekla je da nije bila ljuta na nju zbog odluka koje je donosila u prošlosti.

- Svi su željeli da budem ljuta na nju, ali bila sam previše tužna kad sam je gledala koliko je bila nesigurna - objasnila je.

Progovorila u dokumentarcu

Prošle godine, Šilds je podijelila više detalja o svom životu u dokumentarcu "Brooke Shields: Pretty Baby".

- Morala sam da se suočim s toliko toga u tako ranoj dobi, ali također sam stvorila obrambeni mehanizam. Ali sada mogu da pogledam tu malu djevojčicu i pomislim da je uspjela i da se izvukla - poručila je Bruk.

Podsjetimo, glumica je imala samo 11 godina kada je glumila prostitutku u filmu "Pretty Baby" 1978. godine, a u njemu je bila prisiljena da poljubi kolegu Kita Karadinea, koji je tada imao 27 godina, piše Index.hr.

Njena majka navodno je samo stajala i gledala scenu.

S 14 godina Bruk je postala najmlađi model koji je krasio naslovnicu Voguea. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.