SADA JE SLAVNA GLUMICA

Zendeja je bila na audicijama za popularnu franšizu: Ipak, odbili su je

Zendeja je puno puta bila na audiciji za film “Descendants” i to je bila velika stvar, prisjetila se Frejm

Zendeja. AP

E. T.

3.8.2024

Slavna glumica Zendeja (Zendaya) prije nego što je postala jedna od najtraženijih mladih glumica današnjice, bila je uspješna dječja zvijezda.

Ipak, to nije bilo dovoljno da dobije ulogu u popularnoj Diznijevoj (Disneyjevoj) franšizi za mlade.

Nekoliko audicija

Bivša potpredsjednica odjela za kasting (casting) i glumačke talente na Disney Channelu Kornelia Frejm (Cornelia Frame) otkrila je u podcastu “Magical Rewind” da je Zendeja bila na nekoliko audicija za televizijski film “Descendants” iz 2015. godine.

- Zendeja je puno puta bila na audiciji za film “Descendants” i to je bila velika stvar. To je bilo jako važno. Išla je na audicije iznova i iznova, stvarno je htjela tu ulogu. Ali, nije joj pošlo za rukom - prisjetila se Frejm, prenosi The Hollywood Reporter.

Franšiza “Descendants” prati živote djece poznatih Diznijevih zlikovaca, od “Maleficent” do “Cruelle de Vil”. Prvi film dobio je dva nastavka, koja su izašla 2017. i 2019. godine, a na Disney+ nedavno je stigao i spin-off nazvan “Descendants: The Rise of Red”. Glavne uloge u originalnim filmovima igrali su Dav Kemeron (Dove Cameron), Sofia Kerson (Carson), Kemeron Bojsi (Cameron Boyce) i Bubu Stjuart (Booboo Stewart).

Iako Zendeja nije uspjela dobiti ulogu u popularnoj Diznijevoj franšizi, Frejm vjeruje da se sve događa s razlogom, jer je mlada glumica nedugo nakon toga dobila ulogu u “Spider-Manu”.

Tinejdžerske serije

Zendeja je svoju glumačku karijeru započela na “Disney Channelu” kada je imala samo 13 godina. Glumila je u tinejdžerskim serijama “Shake It Up”, koja se prikazivala od 2010. do 2013. godine, i “K.C. Undercover”, koja se prikazivala od 2015. do 2018. godine.

Nije joj trebalo dugo da postane mainstream zvijezda budući da je nakon karijere na Dizniju dobila ulogu u Marvelovom filmskom svemiru. Glumila je u sva tri filma o Spider-Manu, kojeg je utjelovio Tom Holand (Holland).

Osim toga, dobila je čak dva “Emmyja” za svoju izvedbu u HBO-ovoj seriji “Euforija”. Ove godine pojavila se u filmovima “Dina: Drugi dio” i “Izazivači”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.