OSKAROVCA UHVATILA TREMA

Hoakin Finiks odustao od uloge u filmu pet dana prije nego što je trebalo započeti snimanje: Veliki gubici

Mediji navode da je produkcija filma ovisila o Finiksovoj ulozi

Finiks doveo projekt u opasnost. hollywoodreporter.com

Z. K.

10.8.2024

Strani mediji izvještavaju da je oskarovac Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix) odustao od uloge u filmu samo pet dana prije nego što je trebalo započeti snimanje. Kako prenosi Variety, riječ je o neimenovanom romantičnom homoseksualnom filmu reditelja Toda Hejnsa (Todd Haynes), a snimanje je trebalo započeti uskoro u Meksiku.

Finiks je razvio scenarij za ovu detektivsku ljubavnu priču u saradnji s Hejnsom i Džonom Rajmondom (Jono Raymond), a izvor blizak produkciji za Variety je otkrio da je glumca uhvatila "užasna trema".

S obzirom na to da snimanje samo što nije počelo, setovi su već bili pripremljeni u Guadalajari. Mediji navode da je produkcija filma ovisila o Finiksovoj ulozi, a sada je cijeli projekt u opasnosti zbog njegove odluke da ipak u njemu ne glumi.

Variety prenosi da njihovi izvori tvrde da Finiksovu ulogu ne može preuzeti nitko drugi. Ekipa je sada bez posla i još uvijek treba biti plaćena. Gubici bi mogli premašiti sedmeroznamenkasti iznos.

O filmu nije bilo otkriveno previše detalja, ali je reditelj Hejns u intervjuu za Variety 2023. godine najavio projekt kao ljubavnu priču između dva muškarca smještenu u 1930. godine s "eksplicitnim seksualnim sadržajem".

Kao ljubavni partner Finiksova lika projektu se pridružio Deni Ramirez (Danny), zvijezda akcijskog filma Top Gun: Maverick. Ostaje vidjeti hoće li se nakon odlaska slavnog glumca film na kraju uopće uspjeti realizirati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.