"AVAZ" NA LICU MJESTA

Zvanično otvorena četvrta noć SFF-a: Pogledajte ko je prošetao crvenim tepihom

Četvrtu noć na bosanskom ćilimu prvi su prošetali učesnici studentskog takmičarskog programa

S crvenog tepiha - Avaz
S crvenog tepiha - Avaz
S crvenog tepiha - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20
Ekipa "Dnevnog avaza"

19.8.2024

Četvrta je noć jubilarnog 30. izdanja Sarajevo Film Festivala. I ove večeri, brojne poznate ličnosti iz BiH, regije i svijeta prošetale su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Četvrtu noć na bosanskom ćilimu prvi su prošetali učesnici studentskog takmičarskog programa među kojima su se našli reditelji Isidora Ratković, Anja Resman, Bogdan Alecsandru. 

Bosanskim ćilimom ove noći prošli su i roditelji filma “All we need is light” i filma “Pepe” Payal Kapadia i Nelson Carlos De Los Santos Arias.

Prodefilirala je i ekipa filma "Gym" bh. reditelja Srđana Vuletića.

Crvenim tepihom prošetao je i slavni američki glumac i reditelj Džon Turturo (John Turturro).

Njemu će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo biti uručeno Počasno Srce Sarajeva. Svojom pojavom na crvenom tepihu izazvao je oduševljenje prisutnih.

- Ovo je festival koji nije tržište gdje se prodaju filmovi već je to slavljenje filma. Uvijek sam htio doći, imam mnogo prijatelja koji su bili ovdje te su mi pričali kako je to jedinstveno iskustvo - rekao je Turturo.

Turturo potpisivao autograme. Avaz

Slavni Turturo će u srijedu u Bosanskom kulturnom centru (BKC) održati masterclass. Podsjetimo da je Turturo glumio i u filmu "Tajni prolaz" bh. reditelja Ademira Kenovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.